Аца Лукас се изнервира: Нема повеќе да пејам на ромски свадби, тоа се глупости, тие се…

Фолкерот Аца Лукас неодамна со Цеца Ражњатовиќ пееше на ромска свадба во Рим, за што се зборуваше неколку дена. Свадбата беше луксузна, а на пејачите тоа им донесе добра заработка.

Лукас кажа дека никогаш повеќе нема да оди на таква веселба, но сепак кажа дека добро заработил.

„Мислите на ромската свадба? Тоа не е сериозно, тоа се глупости. Нема никогаш повеќе да пејам. Тоа се будали! Тоа се крадци кои организираат свадба, некои Роми имаат пари. И потоа ги вртат парите меѓу себе и овие момци, неколку музичари“, вели Аца Лукас.

Цело интервју на Лукас може да го прочитате ТУКА.

Post Author: D C