Црна река ѝ се за*анува на планетата: Тргнува од Гренланд, а научниците… (Видео)

Ново истражување покажува дека подземна река се создава под мразот кој се топи на Гренланд. Се верува дека овој пловен пат е наречен Мрачна река и долга е 1.000 км.

Реката најверојатно почнува од срцето на Гренланд, а др Кристофер Чејмберс не можеше да откри повеќе детали.

Неколку студии во последните 20 години покажуваат дека такви долини или „мега-канјони“ можат да престојуваат скриени во таквата околина.

Повеќе информации за ова може да прочитате ТУКА, а погледнете го и видеото во продолжение на текстот за повеќе детали.

Post Author: D C