Еве кој прв ќе го почуствува гневот на Бајден: Во време на Трамп никој не ги „чепкаше“, но сега…

Предлозите на Џо Бајден за данокот на 0ружјето би можел да ги чини сопствениците на истото повеќе од 34 милијарди долари поради количините кои веќе ги поседуваат.

Порталот „Брајтбарт“ објави дека предлозите на Бајден вклучуваат и данок од 200 долари за секој АР-15, кој веќе е во сопствеништво, а тој данок ќе се применува и на друго 0ружје.

Бајден, исто така, сака на сопствениците на истото да им земе 200 долари за секој модел кој има голем капацитет.

На 17 ноември 2020 година „Брајтбарт“ ги пренесе податоците на Националната фондација за стрелачки спорт кој покажува дека Американците поседуваат околу 434 милиони 0ружје.

Речиси 20 милиони од тоа 0ружје се модерни спортски пушки и други 0ружја. Според планот на Бајден, само за 20 милиони пушки ќе треба да се плати данок од четири милијарди долари.

Post Author: D C