Се сликаше за Пле*б0ј, се венчаше во Индија, а синот го крсти по – Никола Тесла! (Фото)

Актерката Марија Јакшиќ се прослави во големиот број улоги во домашните серии, филмови, квизови, но сепак се повлече и сега го промени нејзиниот живот од корен.

Марија замина во Индија, каде што се венчаше со познат учител од јојга, а на својот син му дадоа необично име, и тоа поради интересна причина.

„Заминав од земјата затоа што повеќе не бев среќна и не ме исполнуваше актерската работа. Во меѓувреме се венчав за Маркус Венигер, светски познат учител на јога, со кој држам часови. Добивме син, кој го крстивме Тесла, зашто двајцата му се восхитуваме на Никола Тесла“, раскажа актерката.

Post Author: D C