Трамп го „стресе“ светот со изјава: Го спомна Исус – еве што кажа!

Предизборните митинзи во САД се во полн ек. Кандидатите ја пренесуваат својата програма на граѓаните, а притоа им ги соопштуваат плановите и ветувањата.

Доналд Трамп е актуелен претседател на САД и успева редовно да им одговори на предизвиците, но и да предизвика голема бура со некој потег или изјава.

Меѓу останатот претседателот на САД кажа дека некој неодамна му кажал дека е најпопуларна личност во светот.

„Јас му кажав дека тоа не е вистина. Тогаш ме праша господинот кој е попопуларен, а јас му одговорив – Исус Христос“, кажа Трамп.

На митинзите во претходните денови зборуваше за тоа како го победи вирусот, па кажа дека неговиот син кој бил позитивен го победил вирусот за само две секунди.

Post Author: D C