Вiрусот се движи кон пораз: Паѓа бројката на заразеnи, сѐ повеќе лица примаат вакцина, еве кога се очекува крај!

Како одминува времето, така вiрусот ја губи битката и бројката на заразени постојано се намалува. Вчера беа регистирани само 62 случаи од дури 2.557 тестирања.

Исто така, се одвива процесот на имунизација односно примање на вакцини, па расте интересот кај граѓаните, кои се пријавуваат преку интернет за термин.

Термини досега добија повозрасните лица, како и тие над 40-годишна возраст, додека младите ќе почекаат малку подолго, односно имаше шпекулации дека би можеле да се вакцинираат дури во декември.

Министерството за здравство објави дека сите што побарале вакцинација ќе добијат термини, но предност ќе имаат повозрасните граѓани, во однос на младите.

„Вакцинацијата се одвива на засилено темпо, најлесен начин е да се вакцинирате така што ќе се пријавите преку www.vakcinacija.mk“, вели Филипче.

Исто така, се очекува вiрусот да потклекне пред човештвото на крајот на следната година, но доколку нема компликации.

Post Author: D C