За 72 часа може да ја потопиме цела кинеска флота! Оваа жена може да биде на чело на Пентагон!

Мишел Флорној би можела да биде прва жена на чело на Пентагон, а веќе се истакна по нејзините в0ени изјави на сметка на Кина.

Американските медиуми пишуваат дека Мишел изјавила дека американската морнарица во јужнокинеското море би можела да ја елиминира цела флота на Кина во рок од 72 часа.

„Доколку американската војска е способа да ја потопи цела кинеска флота и подморници за рок од 72 часа, кинеските лидери мора да размислат двапати пред да почнат инвазија на Тајван, треба да се прашаат дали вреди да ја загубат цела флота“, кажа Мишел за еден магазин.

Мишел е позната добро на американската в0јска. До пред четири години беше заменик министерка за одбрана за политички прашања во администрацијата на Барак Обама.

Post Author: D C